Szórványban élő papcsaládok első találkozója Veszprémben

2010. június 26.

Június 26-ára tűztük ki Baán István helynök atyával a szórványban működő papcsaládok találkozóját. Felmerülhet a kérdés, szükség van-e újabb programra, hiszen ilyen jellegű találkozót papcsaládok számára már hosszú évek óta rendeznek. Valóban, az egyházmegye szervez is találkozót Hajdúdorogon, de oda a távolság miatt a szórványban élők nehezen jutnak el. Ráadásul ezeket a papcsaládokat összeköti az a sajátos élethelyzet, ami csak a szórványra jellemző. Az eddigiekben volt már lehetőség külön a papok és külön a papnék összejövetelére, de a teljes családok eddig még nem találkoztak. Ezért merült fel az ötlet, hogy saját összejövetelt rendezzünk a szórványban élő papcsaládok kicsinyeinek és nagyjainak egyaránt. Veszprémben adottak voltak a körülmények erre az alkalomra, sőt mondhatnánk festői környezetben, impozáns épületben, az érsekség Davidikum kollégiumában került sor a találkozóra.

Nagy várakozással és izgalommal álltunk neki a szervezésnek, hiszen elindítani valami újat mindig nagy kihívást jelent. Utólag látva megérte, mivel eljött 13 család olyan távolabbi helyekről is, mint Kecskemét, Pécs, Gödöllő stb. Külön öröm volt számunkra, hogy a nehéz keresztet hordozó Tóth Ferenc atyáék Pesterzsébetről is közöttünk voltak.

Ezen a napon sort kerítettünk közös imádságra, ismerkedésre, közös játékra, vidám és olykor igen komoly beszélgetésekre is.

Köszönet mindenkinek, aki nyitott volt és hajlandó volt eljönni, hogy megismerkedhessünk, megismerhessük egymás családját. Köszönet a helynök atyának a lelkesítésért és az egyházmegyének a támogatásért. Reméljük, ezzel hagyományt teremtettünk és minden évben újra találkozhatunk! 

Mosolygó Apollónia